ד"ר ביורן לומבורג מציג את האמת הלא-נוחה לאל גור בועידת האנליטיקה של סאס בקופנהגן: "להשקיע 180 מיליארד דולר בעצירת התחממות הגלובלית זה סתם בזבוז".
בתחילת יולי 2007 התארחו בקופנהגן מאות מקצוענים בתחום האנליטיקה במסגרת ועידת האנליטיקה השנתית של סאס העוסקת באנליטיקה ובנוהלי עבודה המתקדמים ביותר לשימוש בנתונים.
הועידה אירחה את ד"ר ביורן לומבורג כמרצה אורח. ד"ר לומבורג בעל תואר במדעי המדינה מאוניברסיטת קופנהגן ופרופ' באוניברסיטת ארהוס היה מנהל מכון ההערכה הלאומי הדני למדעי הסביבה. כיום הוא מנהל את "מרכז הסקרים של קופנהגן".
ד"ר לומבורג שהוגדר על ידי הגארדיאן הבריטי כאחד מ-50 האנשים המשפיעים ביותר על המאמצים להצלת כדור הארץ מציע לבחון את ההיסטריה של ההתחממות הגלובלית ע"י הסתמכות על הנתונים ושימוש בהגיון קר ולא להיגרר למסקנות מוטעות ושיקולים פופוליסטיים.
"כשהתחלתי לפעול בנושא ההתחממות הגלובלית", מספר לומבורג, "נדהמתי לגלות שמדינות העולם מתכוונות להשקיע 180 מיליארד דולר כדי להוציא לפועל את אמנת קיוטו שנועדה במקרה הטוב להוריד את הטמפרטורה הממוצעת בעולם ב-0.3 מעלות פרנהייט (כ-0.17 מעלות צלזיוס) עד סוף המאה ה-21. על-פי הערכות האו"ם, בפחות ממחצית הכסף הזה אפשר לספק מי שתייה נקיים, תנאי היגיינה, טיפול רפואי בסיסי וחינוך לכל אדם על-פני כדור הארץ. את סדר העדיפויות המעוות הזה ממשיכים להנציח".
השימוש הסטטיסטי בנתונים של הקמפיינים למען איכות הסביבה מוביל את ד"ר לומבורג לשחיטת כמה פרות קדושות, או אולי דובים לבנים: "קמה צעקה על כך שאם ימשיך תהליך ההתחממות הגלובלית וכדו הארץ יתחמם בשתי מעלות תוך 100 שנה יכחדו כמה עשרות דובי קוטב - היום צדים עשרות רבות יותר מהם - האם לא פשוט יותר וזול יותר לאסור את הציד?" שואל לומבורג, "אנו נוטים להתרשם מהנתונים המסבירים כמה אנשים עלולים למות מעליית הטמפרטורה בשתי מעלות אך שוכחים כי ימותו יותר מקור אם לא יעלו הטמפרטורות..."
גם על איכות הסטטיסטית של הטענות לסופות הרסניות יותר חולק לומבורג "אמנם נהרסים יותר בתים לחופי פלורידה - אולם יש שם הרבה יותר בתים מאשר היו במאה שעברה ויש לשקלל נתון זה..."
לצפיה בהרצאה קודמת באנגלית