ת.א 000726/06
בית משפט: השלום קרית גת
אלזיאדנה סאלם נגד כלל חב' לביטוח בע"מ ואבנר איגוד לביטוח נפגעי רכב
פסק הדין ניתן ביום: 29/07/2009
ע"י כב' השופט: אלון אינפלד
עניינו של פסק הדין: האם האירוע שגרם לפגיעת המבוטח נחשב כתאונת דרכים? למבוטח נגרמה חבלה בזרת שמאל, אשר נתפסה ונמעכה במהלך הרכבת מגוב שהתפרק חלקית מהטרקטור עליו עבד.
בית המשפט דחה את התביעה לאחר שבחן את שתי הסוגיות הבאות:
2. האם המקרה הוא בגדר "מאורע שנגרם עקב ניצול הכוח המיכני של הרכב, ובלבד שבעת השימוש כאמור לא שינה הרכב את ייעודו המקורי"? בחלופה זו אין צורך שהפעולה תהיה למטרת תחבורה.נמצא, כי: "נוכח הפסיקה המפורשת, אין מנוס מן המסקנה כי אין לראות את המעשה של התובע כנכלל בריבוי "ניצול הכוח המיכני של הרכב".
אזכור וציטוט פסיקה
רע"א 9084/05 אגד בע"מ נ' ינטל.
רע"א 11043/05 אלטורי נ' אריה חברה לביטוח בע"מ.
ע"א 4469/95 דראושה נ' אררט:
"הפעולות שעשה המערער בטרקטור, בהחליפו את ה"פטיש" ב"סל", אינן "למטרות תחבורה". אמת, פעולות אלה הן בגדר יעודו הטבעי של הטרקטור, אך אין הן בגדר יעודו התעבורתי. הטרקטור הוא רכב "רב (או דו) ייעודי". ה"טיפול" שעשה בו המערער נוגע לייעודו הלא תעבורתי, ועל כן אינו מקיים את הדרישה כי הפעולות בכלי הרכב יהיו "למטרות תחבורה"."
"על מנת להתגבר על הקושי שבאי ניצול הכוח המיכני של הרכב, טען בא כוח המערער בפני הערכאה הראשונה ובפנינו כי די ברצונו של המערער לנצל את כוחו המיכני של הרכב, כדי להכניס את התאונה לגדרי החזקה החלוטה. טענה זו נדחתה על ידי בית המשפט המחוזי, ואף אנו סבורים שיש לדחותה. "ניצול הכוח המיכני של הרכב" משמעו ניצול בפועל של הכוח המיכני של הרכב, ולא אך כוונה, או רצון לנצלו בעתיד (הקרוב או הרחוק)."
"לעניין החזקה החלוטה המרבה בדבר "ניצול הכוח המיכני של הרכב" נדרש ניצול ממש ולא די ברצון או כוונה לנצל את הכוח המיכני של הרכב שלא באו לידי מימוש."
פסק הדין המלא באתר הרשות השופטת.