לפי הודעה לעיתונות של המיוניך-רי, התאפיינה שנת 2009 במיעוט הפסדים בשל אסונות טבע לעומת 2008 וזאת בשל היעדר אסונות גדולים ועונה מתונה ביותר של ההוריקנים הצפון אטלנטיים. עם זאת, המספר הכולל של האירועים מפגעי טבע הרסני היה מעל הממוצע לטווח ארוך, ועמד על 850 אירועים מתועדים. כתוצאה מכך, למרות שלא אירעו אסונות של ממש, נגרמו הפסדים כלכליים משמעותיים של 50 מיליארד דולר מתוכם 22 מיליארד דולר היו מבוטחים וזאת בהשוואה לשנה הקודמת שבה נרשמו הספדים בסך כולל של 200 מיליארד דולר מהם 50 מיליארד דולר היו מבוטחים.
לשם השוואה נוספת, המספר הממוצע של אירועים הקשורים במפגע טבעי שגרמו להפסדים במהלך העשור האחרון עמד על כ 770 בשנה. הממוצע של אומדן ההפסדים הכלכליים עמד על כ 115 מיליארד דולר מתוך סכום זה, כ 36 מיליארד דולר היו מבוטחים. מספר מקרי המוות בשל אסונות טבע הגיע לכדי 75,000 בממצע שנתי.
כלומר, לא רק ההפסדים הכלכליים בשנת 2009 היו נמוכים יחסית לממצע השנתי אלא גם מספר מקרי המוות שעמד על כ -10,000 - היה נמוך באופן ניכר מהממוצע.
"עם זאת, עלינו להימנע מלטעות למרות היעדר ההוריקנים חמורים ומגה אסונות מסוג אחר, אירעו בשנת 2009 מספר רב של אסונות טבע קשים ובינוניים. כאשר נמשכה מגמת העלייה במספר האסונות הקשורים למזג האוויר כאשר לא חל שינוי יסודי בסיכון להתרחשותם של אירועים גיאו פיסיים כגון רעידות אדמה", אמר פרופ' פיטר הופי, העומד בראש מחלקת המחקר של סיכוני גיאו של המיוניך-רי.
הדבר הבולט העולה מהנתונים הסטטיסטיים לשנת 2009 הוא הרמה הגבוהה של ההפסדים בשל מקרים בודדים בשל מזג האוויר בארה"ב. שלושה אירועים בלבד גרמו להספדים מבוטחים בסכום העולה על מיליארד דולר. ההפסדים בשל אירועי מזג אוויר קשים היוו 45% מכלל ההפסדים המבוטחים. המגמה בארה"ב, נמצאת בעלייה של הפסדים מבוטחים בשל סופות רעמים וברד, גשם שוטף או טורנדו. העלייה בסכומי ההפסדים בעשורים החל משנת 1980 ועד 2010 מצביעה על עלייה ממוצע הפסדים שנתי של 4 מיליארד דולר לכדי 10 מיליארד דולר, לפי פרופ' הופי, כאשר לוקחים בחשבון את האינפלציה. "מניתוח ראשוני עולה כי, מלבד חברתיים גורמים כלכליים, עניין זה כבר נובע בחלקו שינוי האקלים".
סופת החורף קלאוס, אשר פגעה בצפון ספרד ובדרום מערב ב צרפת בין 23 ו 25 בינואר 2009 במהירות רוחות שהגיעה לכדי 195 קמ"ש, דורגה כאירוע יחיד שהניב הפסדים כבדים ביותר בשנת 2009. הסופה לוותה במטר גלים גבוהים שהגיעו לחוף האטלנטי וגרמה לאובדן ונזק למבנים וכלי רכב רבים. מעל מיליון אנשים סבלו הפסקות החשמל. בספרד, מספר גדול של מערכות פוטו וואלטאז' נפגעו. עם זאת שהאזור שנפגע, היה אמנם קטן יחסית לסטנדרטים הידועים של סערות חורף, הגיעו ההפסדים המבוטחים לכדי 3 מיליארד דולר וההפסדים הכלכליים לכדי 5.1 מיליארד דולר.
רעידת אדמה שפקדה את האי סומטרה באינדונזיה ב -30 בספטמבר תבעה את מספר הקורבנות בחיי אנוש הגבוה ביותר לשנת 2009. למרות שמדובר ברעידת אדמה במגניטודה של 7.6 אשר התרחשה 80 ק"מ מתחת לאדמה, עשרות אלפי בתים קרסו בעיר פדנג וברדיוס של 45 ק"מ מהמוקד נהרגו כ -1,200 בני אדם.
סופות באסיה גרמו למקרי מוות רבים שפקדו את הפיליפינים וגם את וייטנאם וטייוואן שנפגעו משלושה טייפונים קשים (Morakot, Ketsana, Parma) שגרמו להרס רב ולמותם של יותר מ 1,700 אנשים.
לעומת זאת, עונת ההוריקנים הצפון אטלנטית היתה מתונה למרות טמפרטורת המים שהיתה חמה באוקיינוס הצפון האטלנטי צפון שייצרה תנאים לקיומה של ההוריקנים מעל לממוצע, נרשמו רק תשע סופות מהן שלוש אשק הגיעו לכוח של הוריקן. המספרים היו לא רק הרבה מתחת לממוצע המיידי שנמדד מאז אמצע 1990 (14.3 סופות, הוריקנים 7.5) אלא גם מתחת לממוצע לטווח ארוך (10.8 סופות).
לפי הערכות ראשוניות, נודעה לתופעת אל ניניו סביר השפעה מקלה על היווצרות ציקלון. בתנאים שנוצרו על ידי אל ניניו, השתנתה המהירות של הרוח של האטמוספרה העליונה מעל האוקיאנוס האטלנטי ומנעה היווצרות של ציקלון.
"הסיכון לטווח ארוך להתרחשות של הוריקן בעונה אחת אינו ברור. מומחים רבים משוכנעים כי שינוי האקלים כבר הגביר את החשיפה להיווצרותו של הוריקן", אמר הופי. חברת מיוניך-רי ממשיכה להניח כי פעילות הוריקן במהלך השנים הקרובות תהיה תנודתיות סביב הממוצע של שלב הצפון אטלנטית בפאזה הנוכחית, אשר נמשכת כ -15 שנים.
גם באוקיינוס ההודי ובמערב האוקיינוס השקט, עונת הסערה הטרופית השנה היתה גם מעט מתחת לממוצע. עם זאת, השנה הסתיימה עם סופר-ציקלון שפגע בחוף של מערב אוסטרליה לפני חג המולד. במשך זמן, ציקלון לורנס שודרג לרמה המקסימאלית, קטגוריה 5. עם זאת, האזורים בנתיב שלו היו ברובם בלתי מיושבים. ההפסדים וודאי היו משמעותיים, אם הסופר-ציקלון היה פוגע בעיר, אבל למרבה המזל, האזור היה בלתי מיושב ועל כן נגרם לרכוש שהיה באופן יחסי נזק לא גדול.
חבר מועצת מיוניך-רי, טורסטן ג'ווראק, האחראי לעסקי ביטוח המשנה העולמי, הפנה את תשומת הלב לגידול שחל באסונות הטבע הקשורים במזג אוויר ברחבי העולם מאז 1950. המספר הנוכחי מראה על גידול של בערך פי שלוש במספר המקרים. ההפסדים כלכליים מאסונות טבע הקשורים במזג אוויר בארה"ב בתקופה שמאז שנת 1980 הסתכמו בכ 1,600 מיליארד דולר (בערכים מקוריים). "שינוי האקלים כנראה כבר מהווה עובדה משמעותית. לאור העובדות שהוצגו, אנו מאוכזבים מאוד מהעובדה שלא הושגה פריצת דרך בפסגת האקלים בקופנהגן בדצמבר 2009. במיוניך-רי אנו מתבוננים מקרוב בשפע הסיכונים ובדרך הטובה ביותר לטפל בהם. סיכונים המשתנים במהלך הזמן הם מסוכנים במיוחד. שינוי האקלים הוא פשוט סוג כזה של סיכון. "
שיעור ההפסדים שנגרמים על ידי שינויי אקלים ימשיך לעלות בעתיד. ג'ווראק אמר, כי: "אנחנו צריכים מהר ככל האפשר להגיע להסכם לגבי הפחתה משמעתית בפליטת גזי החממה הואיל והאקלים מגיב באיטיות ואת אשר לא נצליח לעשות בהווה ישלמו הדורות הבאים."
כתוצאה מכך, מיוניך-רי מתכננת להוביל יוזמות משלה עם מחויבות גדולה עוד יותר הכוללות השקעה של עד 2 מיליארד יורו בתחום האנרגיה המתחדשת, למשל, או בפרויקט כוח המדבר. "אנחנו נעשה הכל כדי להבטיח שתכנון הפרויקט יוכל לקדם תוכניות בשלוש השנים הקרובות בהן יהיה מיוניך-רי מעורב הן כמשקיע והן כמבטח".
להודעה לעיתונות באתר מיוניך-רי באנגלית