חיפושדלג על חיפוש
חיפושדלג על חיפוש
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

המעביד אינו אחראי לכל החלקה של עובד

ביה"מ קבע, כי לא בגין כל החלקה במהלך העבודה יש לראות מעביד כמי שהפר חובתו כלפי עובדו

 

 

ת"א 10442-08-08 קלמן נ' א.י. אגוד שרותי כח אדם בע"מ ואח'

 

בית המשפט: השלום בחיפה

 

פסק הדין ניתן ביום: 9/7/2010

 

עניינו של פסק הדין: האם יש לחייב את המעביד ואת חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח חבות המעבידים בפיצוי עובד שנפצע כאשר לטענתו נתפסה רגלו בחריץ של משאית ממנה פרק ארון אותו הוביל במסגרת עבודתו?

 

בית המשפט דחה את התביעה לאחר שמצא, כי העובד לא הוכיח אף אחת מהטענות אותן העלה נגד המעביד.

 

השופטת הסתמכה על פסק הדין שניתן בתיקע"א 371/90 חמוד סובחי נ' רכבת ישראל, שם נקבע, כי

"מעביד אינו מבטח, ואין הדין מחייבו לפצות עובד בגין כל פגיעה שהעובד נושא בה במהלך עבודתו. כך אירע בענייננו, וכדברי העד ... "כל אחד "לפי המזל שלו"; ואנו נוסיף: לפי המזל או ביש המזל"

....

הלכה קבועה ונטועה היא, שמעביד חב חובת זהירות לעובדיו - שמא ייפגעו במהלך עבודתם - וחובה כל כוללת זו נחלקת לחובות משנה, ובהן החובה להנהיג "שיטת עבודה אשר תשמור עליהם ... מפני סיכונים ותקלות אשר אדם סביר עשוי וחייב לצפותם מראש..."

...

בהשפילנו עתה עינינו אל הנושא הספציפי שלפנינו - החלקת עובד במהלך עבודתו ­נדע שאף כאן מבחינה ההלכה בין נסיבותיה של החלקה אחת לבין נסיבותיה של החלקה אחרת; לא הרי החלקה כהרי החלקה, שלזו יימצא מעביד אחראי וזו ימצא הוא עצמו פטור מעונשה. לעניין קביעת חובתו ואחריותו של מעביד כלפי עובד, שני גורמים עיקריים הם בפרק המשנה שעניינו החלקה מפאת רשלנות: האחד עניינו באיתורו ובאיפיונו של הגורם הישיר והמיידי להחלקה, והאחר עניינו באמצעים שנקט המעביד למניעת החלקה ונזקיה.

...

כללם של דברים: סיכון של החלקה קיים תמיד - מסיכוני החיים הוא - ולא בגין כל החלקה במהלך העבודה יש לראות מעביד כמי שהפר חובתו כלפי עובדו. ".

 

עודכן ביום 13/7/2010 שעה 19.20

עבור לתוכן העמוד