לפי פרסום מיום 15/1/2011 באתר הקוריירמייל, לאור השיטפונות שפקדו בתחילת 2011 את אוסטרליה, עשויים המבטחים שלא להציע ביטוח כנגד שיטפונות בשל היעדר יכולות לשאת בתשלומי התביעות בגין סיכון זה. כך למשל, לפי הפרסום, נכון להיום, בחלקים מסוימים של אוסטרליה תעשיית הביטוח אינה מציעה ביטוח מפני הצפות של בתי מגורים כלל וכלל.
המבטחים חוששים, שינוי האקלים אינו מסתכם בעליית מפלס הים, אלא שהוא מביא בנוסף לכך לסדרה של אירועי מזג אוויר קיצוניים.
המבטחים באוסטרליה שילמו בשנת 2009 יותר מ 95,000,000 $ בכל יום על מנת לשקם את המבוטחים ולשפות אותם בשל ההפסדים המבוטחים, ובכלל זה נזקים שנגרמו על ידי שינוי קיצוני במזג האוויר.
יכולתה של תעשיית הביטוח העולמית להתמודד עם אסונות הגוברים עומדת כעת למבחן. על כן מעניין לנסות להתייחס לשיטפונות באוסטרליה בשנת 2011 בהקשר גלובלי.
חשבון השיקום של סופת ההוריקן קתרינה, שפגעה בניו אורלינס בשנת 2005, עומד על 100 מיליארד דולר.
ענקית ביטוח המשנה העולמית מיוניך רי פרסמה נתונים על אודות 950 אסונות טבע אשר אירעו במהלך שנת 2010, והגיעה למסקנה, כי 90% מהם היו קשורים לשינויים במזג האוויר.
לפי נתוני מיוניך רי, עלותם של אסונות טבע למבטחים עלתה בשני שלישים לכדי 37 מיליארד דולר בשנה האחרונה.
הממוצע של הנזקים בעשור האחרון עמד על 35 מיליארד דולר לשנה.
הסכום הכולל של נזקי אסונות טבע, כולל רעידות האדמה הקטלנית בהאיטי בסין, היה יותר מכפול
ועמד על 130 מיליארד דולר.
נראה, כי כל האזהרות אשר ניתנו בעבר בקשר לאירועי מזג אוויר קיצוניים עומדות להתגשם.
מיוניך רי תיאר את הגל שמימי שגרם לשריפות כאסון הטבע החמור ביותר בהיסטוריה של האומה.
יותר מ 56,000 אזרחים נהרגו, רבים מהם מתו של שאיפת עשן.
לפי נתוני ללוידס לונדון, האסונות הקשורים במזג האוויר, היו יותר מפי שניים במהלך 30 השנה האחרונות, כאשר התחממות כדור הארץ מהווה את ההסבר ההגיוני היחיד.
דו"ח של הממשלה הפדראלית מציין, כי שינויי האקלים לגביו הזהירה אוסטרליה בקשר לאירוע הנוכחי האמור להתרחש פעם במאה שנה, עשוי לקרות מספר פעמים בשנה.
הדו"ח לגבי שינוי האקלים מציין, כי: "המגמה צפויה להמשיך עם עלייה במפלס הים וייחוס של אירועי מזג אוויר קיצוניים ל 19 מתוך 20 האסונות הגדולים ביותר באוסטרליה ב מהלך 40 השנים האחרונות."
דבר זה מהווה, חדשות רעות בעבור בעלי עסקים ובעלי בתים שלא מיקמו את רכושם על קרקע גבוהה.
נראה, כי חברות הביטוח בעתיד לא ימהרו לכסות את המבוטחים מפני שיטפונות ושריפות ענק, ואולי אפילו יסרבו לבטח בתים פרטיים ועסקים מפני סיכון של עליה בגובה פני הים.
בהמשך הכתבה, התייחסות לנושא פיזור הסיכונים והצורך בביטוח משנה ולמי על מנת לאפשר פיצוי במקרה של נזק, כאשר המקרה שבו תביעות ביטוח עשויות להגדיל באופן משמעותי את תשלום התביעות מעבר למתוכנן כתוצאה של אירועי מזג אוויר קשים, קיימת אפשרות כי סיכונים אלו עשויים לעבור את הקיבולת של המגזר הפיננסי שנועדה לספק כיסוי ביטוחי.