לפי ידיעה באתר רויטרס מיום 22/2/2011, תעשיית הביטוח עומדת לקבל תביעות בסכום משוער של העומד בין 3.5 ל 8 ביליון דולר בגין רעידת האדמה ההרסנית שפקדה ביום 22/2/2011 את אזור כרייסטצ'רץ' בניו זילנד. כך נמסר מחברה המתמחה במודלים של קטסטרופה ברחבי העולם ועושה שימוש במודלים ממוחשבים כדי ליצור במהירות הערכות הפסד של המבטחים.
מדובר בהערכות ראשוניות בלבד ומשערים שמדובר באירוע המשמעותי ביותר בעבור תעשיית הביטוח העולמית במשך תקופה של כשלוש שנים. עם זאת, נראה, כי המקרה לא יעצור את הירידה הרב שנתית החדה שנרשמה בתמחור ביטוח וביטוח משנה.
מהחברה נמסר, כי מדובר ברעידת האדמה אשר גרמה נזק רב למרכז העיר והיתה למעשה רעידת האשמה השניה בגודלה אשר פקדה את העיר במהלך ששת החודשים האחרונים.הערכות הנזקים נמצאות בתחילת דרכן לאחר שהמיקוד הראשוני התרכז בנושא חיפוש והצלה.
למבטחי המשנה העולמיים, הנובר רי, מיוניך רי וסוויס רי המסייעים מבטחים לכיסוי הפסדים גדולים, נדרשו שבועות כדי לספק הערכות הנזק רעידת אדמה בניו זילנד בחודש ספטמבר 2010, בשל הקושי בהערכת הנזק לקונסטרוקציה של המבנים.
רעידת אדמה האחרונה, מציבה בפני שמאי הביטוח אתגרים מורכבים יותר, הואיל ויהיה עליהם לעשות הבחנה בין נזקי רעידת האדמה הקודמת לבין הנזקים שאירעו ברעידת האדמה האחרונה.
מבטחי המשנה העולמיים, מסרו, כי עדיין מוקדם מדי לעשות הערכות של סכומי הנזקים.
רעידת האדמה בצ 'ילה בשנת 2010 עלתה לתעשיית הביטוח כ 8 מיליארד דולר. ואם עלות נזקי הרעש הנוכחי יעלו על הנזק בצ'ילי, אפשר, כי מדובר באירוע הגדול של תעשיית הביטוח לאחר הוריקן אייק אשר גרם למבטחים הפסדים בסכום העולה על 20 מיליארד דולר בעקבות תשלום נזקים שאירעו במזרח ארה"ב.
חברת קרדיט סוויס מסרה, כי מבטחי המשנה עשויים לשאת בחלק הארי בתשלום הנזקים וכי קרוב לוודאי שחלקם המשוער בתשלום הנזקים יעלה על 3 או 4 ביליון דולר. החברה מסרה, כי לאור עודפי ההון בענף ביטוח המשנה, אין לצפות עלייה בתמחור ביוח המשנה העולמי.