המבטח העולמי, סוויס רי פרסם באתר האינטרנט של החברה, התייחסות לפיה הוא מקדם בברכה את ההנחיות וההערות הברורות של המנהל בברכה, אולם מציין, כי תעשיית הביטוח אמורה עדיין להכיר בסוגיות החברתיות אשר הובילו לאתגור של הדירקטיבה.
ב -22 בדצמבר 2011, הנציבות האירופית אימצה קווים מנחים שנועדו לסייע לתעשיית הביטוח ליישם תמחור שאינו מושפע ממינו של המבוטח ("תמחור יוניסקס").
הדבר נעשה בתגובה לפסיקה של בית הדין האירופי (ECJ) שקבע, כי סעיף 5 (2) של ההוראה לגבי המגדר יהיה לא תקף החל מיום 21 בדצמבר 2012.
פסק הדין הותיר מספר סוגיות בלתי ברורות הדורשות הבהרות דחופות מתעשיית הביטוח.
סוויס רי ו CEA (הפדרציה האירופאית לביטוח ולביטוח משנה) פעלו בעבור ההנחיות החשות במטרה להבטיח המשך השימוש בפרקטיקות המושפעות מהמגדר.
להלן סיכום נקודות המפתח:
רק חוזי ביטוח חדשים אשר הופקו מיום 21 דצמבר 2012 מושפעים מהפסיקה החדשה. לגבי חוזים אשר הופקו לפני תאריך זה יחולו התנאים המקוריים המוסכמים.
מבטח רשאי להמשיך להשתמש ולשמור נתוני מגדר בעבור שימוש פנימי על מנת להבטיח את היציבות של המחיר המצרפי המוצע על ידו למבוטחים.
בתמחור ביטוח משנה ניתן להמשיך לעשות שימוש בגורם המגדר כל עוד המחיר הסופי המוצע לציבור על ידי המבטח נעשה על בסיס מצרפי.
פעולות שיווק ופרסום על ידי המבטחים יכולות להיות ממוקדות למגדר אחד בלבד, כל עוד חברות הביטוח לא יסרבו להעניק גישה למוצר ביטוח מסוים בשל המגדר של אדם.
חיתום סיכוני פרט בביטוחי חיים ובריאות עשוי להמשיך לשקף את גורמי הסיכון השונים (כמו למשל: מצב בריאותי או היסטוריה משפחתית), ולקחת בחשבון את גורם המגדר לאור ההבדלים הפיזיולוגיים בין המינים.
חברת סוויס רי מקדמת בברכה את ההנחיות, ובעיקר את ההנחיה האחרונה שהיתה נתונה לפרשנויות וספקולציות מגוונות ביותר בתעשיית הביטוח. בהמשך מברכת החברה גם על ההערות המבהירות, כי השימוש בנתוני גיל ונכות כגורמי בידול אינה אמורה להיחשב כאפליה לפי ההנחיה כנגד אפליה.
הנחיות אלו אמורות להיות בשימוש על ידי מדינות חברות ביישום פסק הדין של ECJ(בית הדין באירופאי) בתוך החוק הלאומי.
סווי רי מעודדת מבטחים להבטיח את השימוש בנתוני מגדר לפי ההנחיות בכל מדינה החברה בשוק האירופאי לפי החוקים המקומיים של כל מדינה ומדינה.
לפי הפרסום של סוויס רי, עדיין קיים אתגר להבטיח את התמחור המצרפי עד למועד היעד בדצמבר 2012, אבל ההנחיות כשלעצמן מהוות התפתחות חיובית.
עם זאת, עצם ההכרה של תעשיית הביטוח בחששות החברתיים שהובילו ליצירת הדירקטיבה בנושא מגדר היא חשובה ומאתגרת.
העוסקים בביטוח נקראים להמשיך לחנך את הציבור ואת הרגולטורים בכל הקשור בחשיבות וביתרונות של הבחנה וגישה לפתרונות בביטוחי פרט.