לפי הערכות המתפרסמות בכלי התקשורת בארצות הברית, משערים, כי ההוריקן הטרופי סנדי שכבר גבה את חייהם של 50 אנשים, יהיה אחת הסופות היקרות ביותר ונזקיה יגיעו לכדי 30 מיליארד דולר או אפילו 50 מיליארד $ בשל נזקי ההצפות, הרוחות והשלגים.
הסופה היקרה ביותר בארצות הברית היה ההוריקן "קתרינה" משנת 2005 שעלה למשק האמריקאי 46.6 מיליארד דולר.
מבחינת הפגיעה האזורית, מכסה ההוריקן סנדי את השטח הנרחב ביותר בסמוך לאוקיאנוס האטלנטי שפגעה בנכסים הנמצאים בשטחן של תריסר מדינות בארצות הברית כאשר עשר מדינות כבר הכריזו על מצב חירום בעקבות הסופה.
בכל הקשור לאמדן היקף הנזקים המבוטחים, ידוע שלא כל הרכוש בארה"ב (כמו גם בישראל) מבוטח כנגד נזקי הצפה. הבנקים בארה"ב, כמו אצלנו, דורשים קיומו של ביטוח זה כתנאי למתן המשכנתא, כך שהרכוש הממושכן, אמור להיות מבוטח כנגד נזקי הסופה. כמו כן, יש לקחת בחשבון את סכומי ההשתתפות העצמית של המבוטחים לפי הפוליסות השונות של המבוטחים. בסך הכל משערים כי היקף הנזקים המבוטחים לא יעלה על 20 מיליארד דולר.
הנזקים לרכוש, מעבר לעלויות השיקום כוללים גם הוצאות של פינוי וניקוי וכמובן אובדן רווחים בתקופה שבה העסקים נסגרו בשל הסופה ובתקופת השיקום של העסקים בעקבותיה.
נזק כלכלי ניכר נגרם גם בשל הפסקה באספקת החשמל לשמונה מיליון לקוחות בעיר ניו יורק במהלך הסופה, ביטול טיסות ושיתוק התחבורה הציבורית. ההערכה היא שחזרה לחיים נורמטיביים תתאפשר, קרוב לוודאי, לאחר שיחלפו 12 עד 15 ימים מהיום שבו פרצה הסופה.
שיקום הנזקים יתמשך למשך תקופה ארוכה יותר של חודשים ארוכים וכפי הנראה גם למשך שנים ועשוי לתרום לצמיחה הכלכלית בעקבות הביקוש לידיים עובדות שיידרש לצורך שיקום הנזקים ויביא ליצירה של מקומות עבודה.