חיפושדלג על חיפוש
חיפושדלג על חיפוש
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

באן קי-מון ביום כדור הארץ: תעשיית הביטוח כגורם מרכזי בהתמודדות עם שינויי האקלים

"העולם זקוק להנהגתכם על מנת לעמוד באתגר האקלים", אמר מזכ"ל האו"ם בישיבה שהתקיימה באותו יום במטה האו"ם בניו יורק בהשתתפות גורמים רמי דרג בנושא חוסנן של החברות המובילות בתעשיית הביטוח וגורמים נוספים
26/04/2016

 

ביום 22/4/2016 צוין במטה האו"ם בניו יורק יום כדור הארץ הבינלאומי במהלכו חתמו יותר מ 170 מדינות על הסכם פריז (שכבר נחתם ב 12/12/2015) בנושא שינוי האקלים.

יום כדור הארץ עולה בקנה אחד עם טקס החתימה על הסכם פריז בנושא שינוי האקלים, שאומץ על ידי כל 196 המדינות החברות באמנת המסגרת של האו"ם בנושא שינוי האקלים. במסגרת ההסכם, הסכימו כל המדינות להגבלה של עליית הטמפרטורה הגלובלית בשיעור נמוך מ -2 מעלות צלזיוס, ובגילוי של סיכונים חמורים, ישאפו לעליה של עד 1.5 מעלות צלזיוס.

יום כדור הארץ צוין לראשונה בארצות הברית בשנת 1970, והוא מאורגן על ידי רשת יום כדור הארץ. במטרה להרחיב ולגוון את התנועה הסביבתית ברחבי העולם על מנת והגן על כדור הארץ על ידי התמודדות עם שינוי האקלים למען הדורות הבאים בהקמה של סביבה בריאה ובת קיימא.

המטרה שנרשמה לשנת 2016 היא נטיעה של 7.8 מיליארד עצים במהלך חמש השנים הבאות. עצים סופגים את עודפיCO2 הפחמן הדו חמצני המזיק לאטמוספירה של כדור הארץ, סופגים ריחות וגזים מזהמים (תחמוצות חנקן, אמוניה, גופרית דו-חמצנית האוזון) ומסננים חלקיקים מן האוויר באמצעות העלים וקליפתם.

ביום 15/4/2016, עדכנה מועצת האיחוד האירופי בפריז את הפרסום בנושא שינוי האקלים בהתייחסות לתרומתם של מוסדות פיננסיים, מבטחים והסקטור הפרטי בהתמודדות עם שינויי מזג האוויר והסביבה.

לפי הפרסום של מועצת האיחוד האירופי, תעשיית הביטוח עשויה להיות כלי רב ערך להתמודדות עם שינויי האקלים באמצעות שלוש דרכים עיקריות:

סיוע בניהול סיכוני שינוי האקלים, מתן תמריצים למניעת סיכונים ומתן מידע על סיכונים.  ענף הביטוח לצורך הטיעון הוא המתקדם ביותר בהערכת סיכונים והזדמנויות. עד כה התמקדו יוזמות הסתגלות גדולות בענף הביטוח בהקמה של קישורים בין מוסדות לצורך התייחסות והתמודדות עם הסיכונים השכיחים לענף הביטוח באמצעות שיתוף פעולה.

מחברי המסמך מניחים, כי מגזר הביטוח מוביל בתחום ההתמודדות עם שינויי האקלים, הן בשל  פגיעותו, וגם בשל הניסיון ההיסטורי של הביטוח  בניהול סיכונים הקשורים האקלים.

באן קי-מון, מזכ"ל האו"ם, קרא לענף הביטוח להוביל את ההתמודדות עם שינוי האקלים. קי-מון, אמר ביום 13/4/2016, כי הוא רואה בענף הביטוח שחקן מרכזי לפיתוח כלים חדשים להיערך לקראת שינויי האקלים ובהתמודדות עמם. באן אמר שעל תעשיית הביטוח  להמשיך לעבוד עם האו"ם על מנת לנהל את סיכוני האקלים ולהפחית חומרתם על מנת להבטיח עולם בר קיימא לכולם.

"העולם זקוק להנהגתכם על מנת לעמוד באתגר האקלים", אמר מזכ"ל האו"ם בישיבה שהתקיימה באותו יום במטה האו"ם בניו יורק בהשתתפות גורמים רמי דרג בנושא חוסנן של החברות המובילות בתעשיית הביטוח וגורמים נוספים.

קי-מון, הדגיש כי "ההשפעות של שינויי האקלים יקרינו בעתיד על כל היבט של חיינו," הוא המשיך וציין, כי תעשיית הביטוח מלאה תפקיד מרכזי בפסגת האקלים אותה הוא ארח בשנת 2014 ומלאה תפקיד משמעותי ביצירת המומנטום בהסכם פריז שנחתם בחודש בדצמבר 2015.

שינויי אקלים "משפיע באופן עמוק" על ליבת העסקים של ענף הביטוח, משום שתעשיית הביטוח מתמודדת עם "תביעות כבדות בסדר גודל שטרם נראה כמותו" וגם, כי החלטות לגבי השקעות עתידיות של תעשיית הביטוח עשויות להצמיח סיכונים בלתי צפויים.

מזכ"ל האו"ם אמר, כי "מאידך גיסא, ניהול נבון של השקעות, עשוי להביא להצלחות חדשות שיהיו לטובת עסקי המבטחים ולטובת החברה בכללותה".

קי-מון הזכיר את היוזמה הגלובלית במעורבותם של בעלי עניין רבים "להקדים, לספוג, ולעצב מחדש" אותה הוא השיק בשנה האחרונה כדי להגביר את החוסן מפני שינויי האקלים. הוא הדגיש את חשיבותה של תחזית משופרת ופעולה בנושא סכנות אקלים בדרך של הקדמת פעולות ומימון, כמו גם הקדמה של עיצוב ופיתוח תוכניות על מנת להפחית את הסיכונים הן ברמה הלאומית והן ברמה הבינלאומית.

היוזמה - המכונית 'A2R' - הושקה בחודש נובמבר 2015 על ידי באן קי-מון ו -13 סוכנויות של מערכת האו"ם, והיא נועדה לחזק את היכולת של מדינות לחזות סכנות, לספוג זעזועים, ולעצב מחדש פיתוח במטרה לצמצם את סיכוני האקלים.

באן קי-מון, אמר, כי יותר ממיליון אנשים כבר אבדו את חייהם בשל אסונות שפקדו את כדור הארץ במאה הנוכחית. בנוסף, אמר, כי האנשים הפגיעים ביותר בעולם אמורים להיות בעלי גישה טובה יותר למנגנוני העברת סיכונים.

מזכ"ל האו"ם אמר, כי "האנשים העניים והפגיעים ביותר – הם אלו שעשו פחות מכל האחרים את הפעולות שהביאו לשינויי האקלים – על כן יש לתמוך בהם ולהקטין את החשיפה שלהם לשינויי האקלים."

באן קי-מון אתגר את תעשיית הביטוח בקריאה לפיתוח של סטנדרטים לביקורת בענף המשלבים יעדי פיתוח לקיימות.

"עבודה על עקרונות מרצון והנחיות שאינן משפיעות על החלטות חיוניות, כבר אינה מספיקה" הוא אמר. "אין להסתפק בחשיבה, כי ההתפתחות האנושית היא באחריותן של הממשלות בלבד. חשבנו כך בנושא שינוי האקלים במשך שנים וטעינו. "

עבור לתוכן העמוד