באתר רויטרס, מתפרסם דיווח של קתרין דויל על אודות שני מחקרים חדשים, שנערכו בארה"ב שנערכו בקרב חולי סרטן אשר היו מבוטחים בביטוח בריאות פרטי המשווים את סיכויי ההישרדות שלהם לעומת בקרב חולי סרטן אשר היו מבוטחים במסגרת הביטוח הממשלתי המדיקאייד המיועד לאנשים עניים ואנשים שלא היו מבוטחים בכלל. נצא, כי מבוטחי המדיקאייד, בדרך כלל, היו מאובחנים מאוחר יותר מאשר מבוטחי הביטוח הבריאות הפרטי, קיבלו טיפול אופטימלי פחות ושרדו זמן קצר יותר לאחר אבחון המחלה מאשר חולים שהיו מבוטחים במסגרת ביטוח בריאות הפרטי.
דברים ברוח דומה, לגבי הקורה בישראל, פורסמו באתר זה באוקטובר 2015 במאמר דיעה מאת ד"ר אודי פרישמן "ביטוח בריאות מציל חיים וזו לא מליצה".
אחד משני המחקרים עסק בסרטן אשכים, אשר בדרך כלל פוגע בגברים צעירים. נמצא, כי 10% מהמטופלים שלא היו מבוטחים ו 13% אשר היו מבוטחים באמצעות המדיקאייד היו בעלי הסתברות גבוהה יותר ביחס של 26% ו62%, לעומת גברים בעלי ביטוח אחר, לפתח מחלה גרורתית של סרטן שהתפשט עד שהוא אובחן. והם גם נמצאו בקבוצת סיכון גבוה יותר לפתח סרטן של בלטות הלימפה.
החוקר שעמד בראש המחקר של מכון הסרטן, דנה-פרבר בבוסטון, כריסטופר סוויני, מסר לרויטרס, כי נראה שחולים חסרי ביטוח גם כשהם בשלב מתקדם של מחלה מעכבים את הפניה לרופא מחשש להשלכות הכלכליות של הטיפול במחלתם.
מדי שנה מאובחנים בארה"ב כ 9,000 חולים חדשים בסרטן האשכים, כך על פי נתוני האגודה האמריקנית למלחמה בסרטן, כאשר הגיל הממצע של החולים עומד על 33 שנים.
במחקרשל סוויני התייחסו ליותר מ -10,000 גברים שאובחנו כחולים בסרטן האשכים בין השנים 2007 ו -2011, הגברים שלא היו מבוטחים היו בעלי סיכון גבוה יותר למות בשיעור של 88% יותר מאשר החולים שהיו מבוטחים בביטוח בריאות פרטי.
במחקר השני, שנערך בראשותה של ד"ר ג'ודי הואנג מבית הספר לרפואה באוניברסיטת ג'ונס הופקינס לרפואה בבולטימור ועמיתיה, נבחנו כמעט 13,700 מקרים חדשים של גידול ממאיר במוח שנקרא גליובלסטומה בין השנים 2007 ו -2012. 4% מבין החולים לא הו מבוטחים, 11% היו מבוטחים במסגרת המדיקאייד ושאר החולים היו בעלי ביטוח בריאות פרטי.
גם במחקר זה נמצא קשר בין מצב של היעדר ביטוח או ביטוח באמצעות המדיקאייד לזמן הישרדות קצר יחסית לעומת חולים שהיו מבוטחים במסגרת ביטוח בריאות פרטי וזאת ככל שהיה מדובר בחולים בקבוצות הסיכון הגבוהות שהן גברים בגיל מבוגר ובעלי גידול סרטני בגודל גדול.
החוקר ד"ר יאנג שהשתתף במחקר, אמר, כי המחקר מראה על תוחלת חיים גבוהה יותר באופן משמעותי של בעלי ביטוח בריאות פרטי לעומת חולים שלא היו מבוטחים או שהיו מבוטחים באמצעות המדיקאייד.
החוקרים לא יכלו להצביע על הסיבה לממצאי המחקר אולם מסרו שהם מניחים, כי אחת הסיבות האפשריות יכולה להיות הפער בנגישות של החולים לשירותי בריאות לפי סוגי הביטוח השונים.
בנוסף, אמר, ד"ר יאנג כי החוקרים חושבים שמצב הביטוח משמש כאינדיקטור עקיף לגבי מעמדו הסוציו-האקונומי של חולה הגליובלסטומה אשר לגביו תמיכה סוציואקונומית במידה ראויה עשויה להיות קריטית לגבי תוחלת ההישרדות.
על פי המכון הלאומי לסרטן בארה"ב נרשמו בשנת 2015 כמעט 23,000 מקרים חדשים של סרטן המוח, סרטן מערכת עצבים, גליובלסטומה בשיעור של 17% מבין מקרי סרטן המוח. גליובלסטומה נוטה להתרחש אצל מבוגרים בין הגילאים 45 ו -70 שנים.
שני המחקרים שפורסמו בארה" ב עסקו בשתי מחלות סרטן ספציפיות ועל כן לא בחנו את השפעת קיומו או אי קיומו של ביטוח פרטי לסיכויי הישרדות לאנשים שחלו במחלות אחרות.