חיפושדלג על חיפוש
חיפושדלג על חיפוש
תוכן מרכזי בעמודדלג על תוכן מרכזי בעמוד

פורסם ספר חדש לניהול סיכונים באינטרנט

ניהול הסיכונים יהיה מוקד מרכזי של העסק ושל קבלת החלטות חברתיות במאה ה -21 בתחומים רבים
24/08/2009

 

 

 

בימים אלו עלה אתר חדש המציג ספר לימוד בניהול סיכונים באנגלית המכיל עשרים ושלושה פרקים (כ-750 עמוד)

 

שם הספר: Risk Management for Enterprises and individuals

 

פרופ' יהודה כהנאפרופ' יהודה כהנא כתב את הספר במשותף - עם שני קולגות שלו: פרופ' פט ברוקט מאוניברסיטת טקסס, (אתו פרסם בעבר, כאשר כיהן כפרופ' באוניברסיטת טקסס) ופרופ' אתי ברנוף שהיא ישראלית שמלמדת בוירגיניה והיתה תלמידה של פרופ' כהנא באוניברסיטת טקסס.

 

המיוחד בספר זה הוא שניתן לקרוא אותו במחשב ללא תשלום, או לחילופין להוריד פרקים בתשלום או לרכוש את הספר המודפס באמצעות האתר.

 

מתוך דברי המבוא

מטבע הדברים, אנו נוטים להתעלם ממשברים פיננסיים, כמו משבר האשראי של שנת 2008. למרות שמדובר בסוגים של אסונות מעשה ידי אדם בעלי פוטנציאל להרס השוק הפיננסי העולמי.

 

מדובר במשבר שהביא להפסדים של הרבה טריליוני דולרים וסבל אנושי וחוסר ביטחון של רבים כאשר השווקים הפיננסיים העולמיים קרסו כבניין קלפים באופן שלא נראה כדוגמתו מעולם.

 

ניתן לייחס מפולת 2008 להתנהגות מסוכנת מבחינה כלכלית בסדר גודל שלא היה כמוהו מעולם. בשנת 2008 נראו שוקי האשראי בארה"ב כבית של קלפים.

 

מדובר בחוסר בסיסי של ניהול סיכונים (ורגולטורים "חוסר תשומת לב או חוסר יכולת לשלוט על המחדלים הגלויים) אשר עמד במרכזו של משבר האשראי הגלובלי. משבר שתחילתו במימון משכנתאות שלא כהלכה והאפשרות ליטול חובות מוגזמים על חשבון המשכנתא. חברות עסקיות תלויות בהלוואות וקווי אשראי כדי לנהל עסקים בדרך השגרה. אם קווי האשראי מתייבשים, הדבר מביא להאטה בייצור והכלכלה העולמית מגיעה לסיפו של מיתון עמוק או אפילו משבר.

 

בין השאלות שנשאלו בעקבות המשבר:

האם היה סיכוי למצב זה כל כך הצליח?

מה יכלו חברות ויחידים לעשות כדי להגן על עצמם?

כיצד יכול היה הממשל להתמודד עם סיכונים אלה על מנת לווסת אותם ולשלוט בהם?

 

שאלות אלה ואחרות בא המוח כאשר אנו להרהר התוצאות של הפיאסקו הזה ניהול סיכונים.

 

ניהול הסיכונים יהיה מוקד מרכזי של העסק ושל קבלת החלטות חברתיות במאה ה -21. שדה המחקר ממוקד ונפרד הנשען על ליבה של ידע בתחומי המשפט, ההנדסה, הכספים, הכלכלה, הרפואה, הפסיכולוגיה, החשבונאות, המתמטיקה, הסטטיסטיקה ותחומים נוספים כדי ליצור הליך הוליסטי של קבלת ההחלטות בהיותו בר השגה ובעל ערך לשיפור.

 

לאתר הספר (באנגלית)

 

עבור לתוכן העמוד